Raguži 1610.

Okupljanje Raguža, srodnika i prijatelja u Slavonskom Brodu

Na poziv Udruge za promicanje kulturne i tradicijske baštine Raguži 1610. Hrvatske organizirano je okupljanje Raguža, srodnika i prijatelja u Slavonskom Brodu u subotu 12. svibnja 2018. godine. Oko 9,30 sati okupili smo se pred Tvrđom i uz stručno vodstvo posjetili kazamat, kapetanovu kulu, Muzej tambure, te tako upoznali burnu povijest Slavonskog Broda.

Nakon toga nastavili smo razgled grada i preko korza, pored kuće Ivane Brlić Mažuranić, a zatim šetnicom uz Savu posjetili i spomenik Dragutinu Tadijanoviću. U 12 sati nazočili smo svetoj Misi u Franjevačkom samostanu. Iza svete Mise posjetili smo samostan i sobe Dragutina Tadijanovića. Nakon toga smo se uputili do salaša „Savus“ u Bukovlju gdje je organiziran zajednički ručak i druženje. Tom prigodom smo u prekrasnoj prirodi, nakon himni i pozdravnih govora te molitve i blagoslova hrane, objedovali odlična jela uz vranac i graševinu.

Po objedu druženje se nastavilo, a članovi Upravnog odbora i Skupštine Udruge su u 16 sati održali dogovorene sjednice važne za aktivnosti Udruge. Tajnik Zdravko Bilić i podpredsjednik Vladimir Raguž uspješno su vodili sjednicu Upravnog odbora, Mijo Raguž sjednicu Skupštine, a Ratko Raguž je vodio zapisnike sjednica.

Nakon toga nastavili smo druženje i oko 18 sati većina Raguža je (pred kišom) zadovoljna napustila salaš. Nekolicina Raguža, koja je ostala spavati u Slavonskom Brodu, uz pljusak je nastavila ugodno rođačko druženje.

Ratko Raguž Đajić

(c) 2009. Raguži, srodnici i prijatelji. Stranicu napravio Dario Đurić. Logo osmislio i dizajnirao Miro Raguž.