Raguži 1610.

UDRUGA ZA PROMICANJE KULTURNE I TRADICIJSKE BAŠTINE RAGUŽI 1610. HRVATSKE

U Vinkovcima je 16. ožujka 2019. održana 19. sjednica Upravnog odbora i 10. Izborna skupština Udruge Raguži 1610. Hrvatske. Razmotreno je financijsko izvješće za 2018. godinu i ostvarene aktivnosti u protekloj godini, te planirane aktivnosti za 2019. godinu.

 Na prijedlog Upravnog odbora Udruge jednoglasno je, od strane svih nazočnih, za predsjednika Udruge i predsjednika UO ponovno izabran Tomislav Raguž Bičkić iz Zagreba, a za zamjenike Zoran Raguž Dulić iz Đakova i Vladimir Raguž Mećavić iz Ivankova.

Upravni odbor Udruge predlaže da se nastavi s radovima na Lastvi. Radovi na uređenju prilaza kapeli – staze i stepenice, te izgradnja suhozida do ceste planiraju se izvesti tako da se uklope u do sada izvedeno, kao i u prirodno okruženje, što znači da se planirani radovi izvedu u kamenu – stepenice, pristupna staza, plato, kao i suhozid do ceste.

Planirana su i slijedeća okupljanja Raguža, srodnika i prijatelja u ovoj godini:

  • okupljanje u Slavoniji, subota 11.05.2019. koje je predviđeno u Slavonskom Brodu i okolici. Za brigu o organizaciji ovog okupljanja obvezu je prihvatio rođak Dragutin Raguž.
  • okupljanje u Hercegovini, vikend uoči Sv. Ante, odnosno subota 08.06.2019. –organizator je Udruga Raguži 1610 BiH.
  • obiteljsko druženje u Zagrebu, u drugoj polovici listopada (predvidivo, nedjelja 20.10.2019.) – organizator je Zagrebački odbor Udruge.

Dobro došli u što većem broju!

 

(c) 2009. Raguži, srodnici i prijatelji. Stranicu napravio Dario Đurić. Logo osmislio i dizajnirao Miro Raguž.