Raguži 1610.

Izvještaj s druženja Raguža u Zagrebu

Jedanaesti domjenak Raguža, srodnika i prijatelja u Zagrebu

 Jedanaesti domjenak Raguža, srodnika i prijatelja, u organizaciji Zagrebačkog odbora za promicanje roda Raguža, uspješno je održan u Zagrebu, u nedjelju 20. listopada 2019. godine. Bilo je to još jedno u nizu naših okupljanja kako bismo se što bolje upoznali, družili i zabavili. Naš domaćin bila je crkva bl. Augustina Kažotića u Ivanićgradskoj 71 u Zagrebu gdje je služena sv. Misa koju je vodio pater Alojz Ćubelić. Suvoditelj i propovjednik bio je trajni đakon Miljenko Bošnjak koji nam je u nadahnutoj propovijedi naglasio značaj molitve, uputio nas da molitva mora ići iz srca, te da se molimo Svevišnjemu da se zajedništvo Raguža održi i dalje.

Iskreno nas je obradovalo što je na sv. Misi sudjelovao naš rođak Nikola Raguž i njegov otac Pavo Raguž s Bune (Borićevina). Nikola je nastradao u prometnoj nesreći, i baš u vrijeme našeg domjenka bio je na liječenju i oporavku u Krapinskim toplicama. Nije mu bilo teško boraviti s nama cijelo nedjeljno poslijepodne, rezultat je to rođačke ljubavi i želje za druženjem. Želimo našem dragom Nikoli što brži oporavak.

Poslije sv. Mise nastavljeno je druženje u crkvenoj dvorani. Uz nezaobilaznu hranu i piće, nije nedostajalo pjesme, veselja, pa i plesa. Harmonikaši nisu posustajali cijelo poslijepodne, na repretoaru su bile uglavnom hercegovačke pjesme, za srce i za dušu.

Od srca hvala našim domaćinima. Hvala svima koji su sudjelovali i uživali u još jednom rođačkom druženju.

 Zagrebački odbor za promicanje roda Raguža

 

 

 

 

 

 

(c) 2009. Raguži, srodnici i prijatelji. Stranicu napravio Dario Đurić. Logo osmislio i dizajnirao Miro Raguž.