Raguži 1610.

OBAVIJEST O PROMOCIJI KNJIGE

Poštovane Ragužuše, Raguži, srodnici, prijatelji i svi Hrvati koji potječete iz Humnine (Trebinjske biskupije) obavještavamo Vas da su održane dvije promocije knjige autora STOJANA RAGUŽ – Gunjinovića iz Požege s naslovom: “ETNOGRAFIJA HRVATA KATOLIKA U HUMNINI OD PO­ČETKA XVII.DO KRAJA XX. STOLJEĆA”.

Prva je održana u petak 8. listopada 2021.godine u Zagrebu u orga­nizaciji “ZAJEDNICA HRVATA ISTOČNE HERCEGOVINE”, a druga u srijedu 20. listopada iste godine u Stocu u organizaciji” MATICA HRVATSKA STOLAC”.

Na oba mjesta predstavljači su o knjizi afirmativno govorili i da se sve na jednom mjestu može naći samo u rečenoj knjizi. A jedan zna­nstvenik napisao je u njegovom pisanom tekstu da je ovo do sada naj­bolja Stojanova knjiga i da će uz odobrenje autora o tome napisati roman, a može poslužiti znanstvenicima za pisanje dizertacija koris­teći opisane činjenice u njoj, a koje do sada nigdje nisu tako zorno opisane. Dakle, knjiga je ocijenjena izuzetno značajan i vrijedan uradak.

Svi oni koji je žele imati mogu je nabaviti u Hrvatskoj na adresi autora: Stojan Raguž, Hrvatskih branitelja 68, 34000-Požega, kućni tele­fon 034-274-629 i mobitel-098-921-7099 po cijeni 100 kuna. I u Herce­govini u Stocu u župi svetog Ilije Proroka kod župnika Ljube Pianinića i kod Mile Raguža na adresi: Stolac, Vidovo Polje 211, kućni telefon: 036-854-682 i mobitel 063-032-686 po cijeni 20 KM.

NAPOMENA: Knjiga je uređena u formatu 16,5 x 23 cm veličine, s tvrdim koricama u boji i šivanim uvezom.

PODIJELJENA JE U TRI DIJELA:
PRVI DIO: Stambeno stanje, prebivališta, način življenja i prehrana.
DRUGI DIO: Gospodarske djelatnosti.
TREĆI DIO: Kulturne i duhovne vrednote Hrvata u Humnini od početka XVII. do kraja XX. stoljeća.

Ukupni uradak obrađen je u 87 naslova.

MOTO KNJIGE:

SVE PROČITAJ I SVE ĆEŠ ZNATI!

UPOZNAJTE I SVOJE ZEMLJAKE-POZNANIKE!

 

(c) 2009. Raguži, srodnici i prijatelji. Stranicu napravio Dario Đurić. Logo osmislio i dizajnirao Miro Raguž.