Raguži 1610.

4. domjenak Raguža u Zagrebu 22.05.2011.

U Maksimiru je u nedjelju 22. svibnja održan Četvrti domjenak Raguža. Pozivu za „Nedjeljni obiteljski ručak“ odazvalo se stotinjak Raguža, srodnika i prijatelja.

Program je počeo svetom misom u crkvi sv. Jeronima koju su vodili pater Nikola Stanković i don Damjan Raguž. Propovijed don Damjana možete pročitati ovdje.

Druženje u restoranu Maksimir, uz glazbenu podršku DJ-a, bilo je veselo uz nekoliko vrlo emotivnih trenutaka. Uz pozdrav svim sudionicima Tomislav Raguž Bičkić je uputio zahvalu našem Stojanu riječima: „Posebno pozdravljam Stojana Raguža Gunjinovića, našeg rođaka, autora knjiga na čijim temeljima su zasnovane sve naše aktivnosti i događanja. Zagrebački organizacijski odbor ga proglašava POČASNIM ČLANOM. Sve aktivnosti koje organizira naš Odbor za Stojana bit će besplatne što je simboličan čin zahvale za njegov životni angažman na djelima koje nam je podario“.

Posebno je pozdravljen i naš gost iz Perua Carlos Pacheco Raguz sa suprugom Anamariom čiji se pradjed Luka Raguž iz Hercegovine doselio u Peru u drugoj polovici 19. stoljeća. Carlos je prvi od Lukinih potomaka uspostavio kontakt sa Zagrebačkim odborom preko naše web stranice www.raguzi.net i poslije samo pet mjeseci od prvog kontakta posjetio Zagreb.

Pozdravljen je i naš gost Jake Raguz iz Kanade. Jake (Jakov) je 2005. godine došao iz Toronta u Zagreb i upisao Medicinski fakultet. Svih ovih godina vrijedno je učio i ovih dana treba diplomirati. Kontakt s Ragužima uspostavio je preko Stojana Raguža Gunjinovića.

Na druženju su predstavljene aktivnosti Zagrebačkog odbora, aktivnosti Raguža u Slavoniji i predstavljen je program okupljanja Raguža u Stocu 11. lipnja 2011.

U Galerijici možete vidjeti nekoliko slika.

(c) 2009. Raguži, srodnici i prijatelji. Stranicu napravio Dario Đurić. Logo osmislio i dizajnirao Miro Raguž.