Raguži 1610.

Drugo okupljanje Raguža, srodnika i prijatelja u Stocu, 11.06.2011.

U Stocu je od 10. do 11. lipnja održano Drugo godišnje okupljanje Raguža, srodnika i prijatelja. Zagrebački odbor je organizirao odlazak u Stolac (jedan autobus).

Program je počeo u petak 10. lipnja odlaskom na prvo groblje Raguža na Lastvi i uz sudjelovanje stotinjak Raguža, srodnika i prijatelja položeno je cvijeće i zapaljena svijeća kod Spomenika zahvalnosti svim pokojnima iz roda Raguža. Održana je i Sveta misa za sve pokojne iz roda Raguža koju je predvodio don Nedjeljko Krešić u crkvi sv. Nikole u Gornjem Hrasnom.

Drugi dan, u subotu 11. lipnja, uz prisustvo više stotina Raguža, srodnika i prijatelja program je počeo u 11,00 sati. Prije Svete mise u crkvi sv. Ilije Proroka u Stocu, u dvorištu crkve su predstavnici Raguža položili cvijeće i zapalili svijeću na spomeniku  žrtvama Drugog svjetskog i Domovinskog rata župe Stolac. Blagoslovljen je i sat na zvoniku crkve. Župnik don Rajko Marković je uputio posebnu zahvalu Ragužima, srodnicima i prijateljima na sudjelovanju u izgradnji spomenika te financiranju izgradnje i postavljanju sata na zvoniku.

Koncelebraciju je predvodio pater Nikola Stanković uz don Damjana Raguža, don Vinka Raguža, don Nedjeljka Krešića i don Rajka Markovića.

Program je nastavljen kulturno-zabavnim programom uz nastup KUD-ova iz Stolačkog dekanata.

Raguži, srodnici i prijatelji iz Zagreba koji su na put krenuli u petak ujutro 10. lipnja, a vratili se u nedjelju 12. lipnja, doživjeli su izvanredne trenutke. Obogaćeni novim saznanjima kojima su nas tijekom puta velikodušno obdarili Stojan i Tomislav (mikrofon u autobusu nam je dobrodošao), ponovni doživljaj Lastve, povijesni trenuci koje nam je podario don Rajko Marković,  duhovni doživljaj tijekom svetih misa u Gornjem Hrasnom, Stocu i Međugorju, Stojanova poduka tradicionalnih hercegovačkih pjesama u povratku….. ostavili su u nama neizbrisiv trag i želju da se što prije ponovo vidimo.

U Galerijici možete vidjeti nekoliko slika.

(c) 2009. Raguži, srodnici i prijatelji. Stranicu napravio Dario Đurić. Logo osmislio i dizajnirao Miro Raguž.