Raguži 1610.

Izvadak iz zapisnika sastanka održanog 31.05.2012.

Zagrebački odbor za promicanje roda Raguža

Izvadak iz Zapisnika br. 4/2012 

Četvrti sastanak Zagrebačkog odbora za promicanje roda Raguža u ovoj godini održan je 31. svibnja. Nazočni su informirani o projektima i aktivnostima Odbora u 2012. godini:

Spomenik sv. Ilije Proroka je u fazi lijevanja, bit će postavljen na istoimeni trg u Stocu 6. lipnja 2012. Tijekom slijedeće tri godine prikupljat će se financijska sredstva za podmirenje troškova izgradnje spomenika. U tu svrhu tiskat će se 1000-1500 prospekata s informacijama o spomeniku koji će se podijeliti potencijalnim donatorima.

Tijekom slijedeće tri godine nadopunit će se i ažurirati baza podataka o Ragužima. Predviđa se da će se, po završetku ažuriranja baze, tiskati nova knjiga o Ragužima, Tom 2, edicije Raguži 1610 u koju će se uključiti novi rodoslovni podaci o Ragužima.

Tijekom ovogodišnjeg posjeta groblju na Lastvi, 8. lipnja 2012., sagledat će se mogućnosti konzervacije starih grobova i izgradnje kapelice. Oformit će se Povjerenstvo koje će dalje voditi sve aktivnosti oko naznačenog projekta.

Nastavlja se uključivanje roda, obitelji ili pojedinaca u financiranje izgradnje Crkve hrvatskih mučenika u Udbini. Ovaj projekt će trajati dulje razdoblje, ovisno o financijskim mogućnostima donatora.

Odbor je organizirao (jedan autobus) odlazak u Vinkovce, 12. svibnja 2012. Zaključeno je da je Drugo okupljanje Raguža, srodnika i prijatelja u Vinkovcima, sa svim svojim sadržajima odlično organizirano.

Na prijedlog nekolicine sudionika Petog domjenka, dogovoreno je i Odbor je prihvatio, da se Šesti domjenak 2013. godine održi u Zagrebu (Maksimiru) prve nedjelje poslije Uskrsa, 7. travnja 2013.

Udruga Raguži 1610. za Hercegovinu poslala je program Trećeg godišnjeg okupljanja Raguža, srodnika i prijatelja u Stocu, 8. do 9. lipnja 2012. koji ćemo postaviti na našu internetsku stranicu. Kako je već najavljeno u pozivima za Peti domjenak Raguža, srodnika i prijatelja u Maksimiru, iz Zagreba se kreće organizirano 8. lipnja, a povratak je 10. lipnja 2012. Budući je ove godine sv. Misa u Stocu 9. lipnja u 18,00 sati, Zagrebački odbor će, za putnike iz Zagreba, organizirat obilazak Počitelja, Mogorjela, Ville Rustica, Karaotoka, te Kruševa.

(c) 2009. Raguži, srodnici i prijatelji. Stranicu napravio Dario Đurić. Logo osmislio i dizajnirao Miro Raguž.