Raguži 1610.

Izvadak zapisnika 17.06.2011.

Zagrebački odbor za promicanje roda Raguža

Izvadak Zapisnika br. 4/11 – sastanak održan 17. lipnja  2011. godine

Dana 17. lipnja  2011. godine održan je sastanak Zagrebačkog odbora za promicanje roda Raguža. Podneseno je izvješće o Drugom godišnjem okupljanju Raguža, srodnika i prijatelja u Stocu, te izvješće o aktivnostima na izdavanju četvrte knjige o Ragužima. Sačinjen je okvirni plan okupljanja Raguža, srodnika i prijatelja u 2012. godini.

Drugo godišnje okupljanje Raguža, srodnika i prijatelja uspješno je održano je u Stocu od 10. do 11. lipnja 2011. Iz Zagreba se išlo organizirano (jedan autobus) u petak 10. lipnja 2011. Isti dan, organiziran je odlazak na prvo groblje Raguža na Lastvi i na Svetu misu koju je vodio don Nedjeljko Krešić u crkvi sv. Nikole u Gornjem Hrasnom. Drugi dan, u subotu 11. lipnja, program je počeo svetom misom u crkvi sv. Ilije Proroka u Stocu, koncelebraciju je predvodio pater Nikola Stanković. Blagoslovljen je spomenik  žrtvama Drugog svjetskog i Domovinskog rata župe Stolac, te sat na zvoniku crkve u čijoj izgradnji i postavljanju su sudjelovali Raguži, srodnici i prijatelji. Program je nastavljen kulturno-zabavnim programom uz nastup KUD-ova iz Stolačkog dekanata. Sačinit će se izvješće Zagrebačkog odbora o Drugom okupljanju Raguža u Stocu i postaviti na web stranicu.

Aktivnosti oko izdavanja četvrte knjige o Ragužima se nastavljaju. Rad na prvom dijelu knjige je pri kraju, drugi dio je dostavljen glavnom uredniku Nikoli Ragužu Gunjinoviću, a treći dio se priprema. U tijeku je i prikupljanje osobnih zapisa Raguža koji će se također uključiti u knjigu.

Dogovoren je okvirni plan okupljanja Raguža u sljedećoj godini:

–          Peti domjenak Raguža u Zagrebu, travanj 2012. (nedjelja 22.04.2012.).

–          Okupljanje Raguža, srodnika i prijatelja u Slavoniji, druga subota u svibnju 2012. (12.05.2012.).

–          Okupljanje Raguža, srodnika i prijatelja u Stocu, u lipnju 2012, subota pred sv. Antu (09.06.2012.).

Obavijesti s točnim informacijama o okupljanjima dostavit će se na adrese Raguža iz našeg adresara 1-2 mjeseca ranije.

(c) 2009. Raguži, srodnici i prijatelji. Stranicu napravio Dario Đurić. Logo osmislio i dizajnirao Miro Raguž.