Raguži 1610.

Izvadak zapisnika br. 2 2013.

Zagrebački odbor za promicanje roda Raguža

Izvadak iz Zapisnika br. 2/2013

  Sastanak Zagrebačkog odbora za promicanje roda Raguža održan je 8. ožujka 2013. godine. Podneseno je izvješće o aktivnostima Odbora vezane za promicanje roda Raguža, te plan okupljanja Raguža, srodnika i prijatelja u 2013. godini.

Aktivnosti Zagrebačkog odbora za promicanje roda Raguža u 2013. godini vezane su za nastavak rada na pokrenutim projektima:

 • Projekt: Izgradnja Spomen kapele i konzervacija starih grobova Raguža u groblju na Lastvi – formiran je Odbor za gradnju Spomen kapele koji je održao prvi sastanak 2. ožujka 2013. godine u Čapljini na kojem su članovi informirani o potrebi izgradnje i značenju Spomen kapele za rod Raguža. Dogovorene su aktivnosti vezane za gradnju.
 • Projekt: Izgradnja i postavljanje spomenika sv. Iliji na Trgu sv. Ilije Proroka u Stocu – u tijeku je izrada kataloga sa slikama i kratkim tekstom o spomeniku i orguljama koji će se poslati svim zainteresiranim za donaciju sredstava za spomenik i orgulje.
 • Projekt: Nabavka i postavljanje orgulja u crkvu sv. Ilije Proroka u Stocu – odvija se prema planu.
 • Projekt: Izgradnja Crkve hrvatskih mučenika u Udbini – prikupljanje sredstava za izgradnju crkve odvija se prema mogućnostima donatora i prema planu postavljenom u zadnjoj Raguževoj knjizi.
 • Facebook profil „Raguz roots / Raguževi korijeni“ – odaziv, posebice mladih Raguža, je zadovoljavajući. Na profilu su postavljeni prijedlozi za prikupljanje starih fotografija, bolju komunikaciju s Ragužima u svijetu, nabavku majica itd.
 • E-mail adrese Raguža, srodnika i prijatelja – u tijeku je prikupljanje e-mail adresa i stvaranje baze e-mailova Raguža, srodnika i prijatelja u svrhu bolje komunikacije i razmjene informacija, te nastavka istraživanja i praćenja rodoslovlja.

Aktivnosti Zagrebačkog odbora vezane su i za organiziranje okupljanja Raguža, srodnika i prijatelja u Zagrebu, te odlaska na ostala okupljanja u ovoj godini:

 • Šesti domjenak Raguža, srodnika i prijatelja održat će se u nedjelju 7. travnja 2013. u restoranu Maksimir u Zagrebu. Poziv na nedjeljni obiteljski ručak u Zagrebu, kao i ostala okupljanja u ovoj godini, poslat ćemo prije Uskrsa, Ragužima i srodnicima sa Zagrebačkog područja i okolice čije adrese imamo, te svim regionalnim odborima.
 • Treće godišnje okupljanje Raguža, srodnika i prijatelja Slavonije i Baranje održat će se u subotu 4. svibnja 2013. u Đakovu prema programu i u organizaciji Udruge Raguži 1610. Slavonije i Baranje.
 • Četvrto godišnje okupljanje Raguža, srodnika i prijatelja u Stocu održat će se u petak i subotu, 7. i 8. lipnja 2013. Okupljanje će se odvijati prema programu kao i prijašnjih godina, u organizaciji Udruge Raguži 1610 za Bosnu i Hercegovinu.
 • Drugo godišnje okupljanje Raguža, srodnika i prijatelja u Istri održat će se u subotu 9. studenog 2013. u organizaciji Zagrebačkog odbora za promicanje roda Raguža.
 • Na poziv Raguža iz Slovenije posjetit ćemo Ljubljanu u subotu 5. listopada 2013. (jednodnevni izlet). Predviđen je turistički obilazak Ljubljane u prijepodnevnim satima, a poslijepodne druženje s Ragužima i srodnicima iz Slovenije.

Zagrebački odbor će organizirati zajednički odlazak autobusom u Đakovo, Stolac, Istru i Ljubljanu.

(c) 2009. Raguži, srodnici i prijatelji. Stranicu napravio Dario Đurić. Logo osmislio i dizajnirao Miro Raguž.