Raguži 1610.

Izvadak zapisnika br. 4 2013.

Zagrebački odbor za promicanje roda Raguža

Izvadak iz Zapisnika br. 4/2013

  Sastanak Zagrebačkog odbora za promicanje roda Raguža održan je 3. listopada 2013. godine. Podneseno je izvješće o aktivnostima Odbora za gradnju Spomen kapele u groblju na Lastvi, te okupljanju Raguža, srodnika i prijatelja u studenom u Istri, kako slijedi:

  • Aktivnosti oko izgradnje Spomen kapele u groblju na Lastvi u Gornjem Hrasnu su u tijeku. Do konca listopada ove godine ishodit će se sva potrebna dokumentacija vezana za izgradnju. U tijeku je izrada obavijesti koja će sadržavati sve informacije o izgradnji, a koja će se poslati svim zainteresiranima za sudjelovanje u ovom projektu.
  • Upućena je molba svim Ragužima i srodnicima da svatko tko dolazi na Lastvu zapali svijeću kod spomenika svim Ragužima. Ova ideja bi trebala ući u svijest Raguža kao odraz pijeteta prema svim pokojnim Ragužima. Također, predloženo je da se svijeće zapale i na putu za Lastvu uz spomenike poginulima u ratovima za slobodu.
  • Drugo godišnje okupljanje Raguža, srodnika i prijatelja u Istri, pod motom „Zasadimo maslinu Raguža“, održat će se od 8. do 10. studenog u Vodnjanu. Smještaj je rezerviran u hotelu Letan. Uz izlet koji je planiran za subotu (Motovun ili Poreč), predviđeno je druženje s Ragužima i srodnicima iz Istre tijekom kojeg ćemo:
  1. Na inicijativu Zagrebačkog odbora, i prijedlog Franka Raguža iz Vodnjana, zasaditi maslinu Raguža u Vodnjanu u spomen svim Ragužima koji su se naselili u Istri.
  2. Sudjelovati na sv. Misi za Raguže, koja će se, u dogovoru sa Župnim uredom sv. Blaža iz Vodnjana, održati u bazilici Sveta Foška kod Vodnjana.
  3. Zapaliti svijeću na grobovima Raguža Rogonjića i Raguža Čokljića u Vodnjanu.
  4. S Ragužima, srodnicima i prijateljima iz Istre i Slovenije sudjelovati na zajedničkoj večeri u hotelu Letan.

U tijeku je izrada programa okupljanja kojeg ćemo poslati na sve e-mail adrese koje imamo, te poštanskim putem na adrese Raguža i srodnika iz Istre.

  • Na inicijativu našeg rođaka Tonija Raguža iz Kenije pokrenut će se projekt nabavke školskih udžbenika siromašnim Ragužima i srodnicima. Zavaljujemo našem rođaku na odličnom prijedlogu koji će se realizirati za nabavku udžbenika za slijedeću školsku godinu (2014./2015.). Zainteresirani Raguži i srodnici bit će na vrijeme obaviješteni o načinu provođenja ovog projekta.
  • Izlet u Ljubljanu koji je predviđen za 5. listopad 2013. godine je, zbog obaveza Raguža iz Slovenije, odgođen. Zahvaljujemo Ragužima iz Slovenije na pozivu, i nadamo se da ćemo ih susresti na našim slijedećim druženjima.
  • Predloženi su datumi okupljanja u 2014. godini o čemu će Raguži, srodnici i prijatelji biti na vrijeme obaviješteni.

(c) 2009. Raguži, srodnici i prijatelji. Stranicu napravio Dario Đurić. Logo osmislio i dizajnirao Miro Raguž.