Raguži 1610.

Izvadak zapisnika sastanka održanog 08.05.2014

Zagrebački odbor za promicanje roda Raguža

Izvadak iz Zapisnika br. 2/2014

Sastanak Zagrebačkog odbora za promicanje roda Raguža održan je 8. svibnja 2014. godine. Analizirane su aktivnosti Raguža, srodnika i prijatelja u ovoj godini i zaključeno je slijedeće:

 Okupljanja Raguža, srodnika i prijatelja u 2014.

  • Zagreb – Sukladno željama i prijedlozima mnogih Raguža, srodnika i prijatelja, kao i voditelja restorana „Maksimir“, Zagrebački odbor za promicanje roda Raguža donio je odluku o promjeni datuma održavanja domjenka. Od ove godine, naš tradicionalni domjenak održavat će se u mjesecu rujnu. Sedmi domjenak Raguža održat će se u nedjelju 14. rujna 2014. godine u restoranu „Maksimir“, u parku Maksimir u Zagrebu.
  • Vinkovci – Udruga Raguži 1610. Slavonije i Baranje poziva nas na Četvrti skup Udruge koji će se održati na Pikovom stanu u Vinkovcima, u subotu 10. svibnja 2014. Kao i svake godine, Zagrebački odbor za promicanje roda Raguža, organizirat će odlazak u Vinkovce autobusom iz Zagreba.
  • Stolac, Hercegovina – Udruga Raguži 1610 za BiH organizirat će okupljanje Raguža, srodnika i prijatelja u Stocu 6. do 7. lipnja 2014., prema programu koji ćemo dobiti za nekoliko dana. Zagrebački odbor će, kao i svake godine, organizirati odlazak u Hercegovinu.
  • Vodnjan – Zagrebački odbor organizirat će odlazak u Istru na okupljanje Raguža, srodnika i prijatelja u Istri, 7. do 9. studenog 2014.

Izgradnja spomen kapele u groblju na Lastvi

Aktivnosti oko izgradnje Spomen kapele se nastavljaju. Putem izabranih povjerenika, počelo je i prikupljanje financijskih sredstava za građevinske radove. Članovi Odbora za izgradnju Spomen kapele donijeli su odluku da se, u svrhu potpore izgradnji Spomen kapele, uvede status „glavni kum-kumovi“ u iznosu 10000,00 KM (5000,00 Eur), i „kum-kumovi“ u iznosu 2000,00 KM (1000,00 Eur). Svi ostali koji žele sudjelovati u potpori izgradnji Spomen kapele mogu donirati financijska sredstva prema svojim željama i mogućnostima. Izgradnja Spomen kapele će se redovito pratiti, fotografirati i obavještavati Raguže, srodnike i prijatelje putem internetske stranice www.raguzi.org.

Spomenika sv. Iliji na Trgu sv. Ilije Proroka u Stocu

Projekt izgradnje i postavljanja spomenika sv. Iliji u Stocu je u potpunosti završen. Poslije izrade prospekta-kataloga, u organizaciji Župe sv. Ilije Proroka Stolac, započet će prikupljanje financijskih sredstava za izgradnju spomenika.

Maslina Raguža

Maslina Raguža, koja je posađena tijekom Drugog godišnjeg okupljanje Raguža, srodnika i prijatelja u Istri, 10. studenog 2013., u „Parku kažuna“ u Vodnjanu, je propupala i pojavili su se prvi izdanci. Zahvaljujući Franku Ragužu i Marici iz Vodnjana, fotografije prvih pupova su postavljene na našoj internetskoj stranici www.raguzi.org i facebook profilu „Raguzroots“.

U Zagrebački odbor za promicanje roda Raguža uključio se i Dražen Raguž iz Zagreba, tako da sada Odbor ima 17 članova. Ponovno je istaknut princip dragovoljnosti, tko želi može se uključiti u rad Odbora.

(c) 2009. Raguži, srodnici i prijatelji. Stranicu napravio Dario Đurić. Logo osmislio i dizajnirao Miro Raguž.