Raguži 1610.

Izvadak zapisnika Zagrebačkog organizacijskog odbora za promociju roda Raguža

Dana 14. siječnja 2011. održan je sastanak   Zagrebačkog organizacijskog odbora za promociju roda Raguža. Razmatrani su projekti i aktivnosti planirane za 2011. godinu. Organizirat će se aktivnosti oko sudjelovanja Raguža, srodnika i prijatelja u potpori izgradnji Crkve hrvatskih mučenika u Udbini. U glasilu crkve „Hrvatska vjernost“ objavljen je poziv Ragužima da daju svoj doprinos Crkvi uz poseban poziv „Ugradimo se svojim darom u hram zahvalnosti našim mučenicima“. Zagrebačkom organizacijskom odboru će se pridružiti članovi roda Raguža iz Slavonije, Istre, Dubrovnika i Hercegovine. U svrhu promocije ove ideje podijeljeni su kaledari za 2011. godinu “Hrvatski mučenici” i glasilo crkve “Hrvatska vjernost” (1000 primjeraka).

U tijeku je izgradnja spomen obilježja svim župljanima – hrvatskim žrtvama u Drugom svjetskom i Domovinskom ratu (od kojih su mnogi Raguži) u Stocu. Planirani troškovi izgradnje iznose 35.000 konvertibilnih maraka, a završetak i blagoslov spomenika planira se 20.srpnja 2011. (sv. Ilija) Zagrebački organizacijski odbor će organizirati prikupljanje sredstava u vrijednosti 20-25.000,00 kn i poslati u Stolac.

Bivši Odbor za organizaciju proslave 400. obljetnice Raguža za Slavoniju završio je svoje djelovanje. Prema njihovoj želji Odbor nastavlja svoj rad kao Udruga Raguža za Slavoniju i u tijeku je registracija udruge.

O dosadašnjoj aktivnosti Zagrebačkog organizacijskog odbora sačinit će se publikacija u kojoj će se prikazati dosadašnji rad Odbora.

Sve buduće aktivnosti bit će navedene na našoj web stranici www.raguzi.net kako bi svi Raguži, srodnici i prijatelji, ma gdje bili, na vrijeme dobili informacije potrebne za realizaciju planiranih aktivnosti. U tu svrhu redovito će se na web stranicu postavljati izvodi iz zapisnika sastanaka Zagrebačkog organizacijskog odbora.

(c) 2009. Raguži, srodnici i prijatelji. Stranicu napravio Dario Đurić. Logo osmislio i dizajnirao Miro Raguž.